Un nou bilanț în urma atacului de la Strasbourg

  • 13 Decembrie 2018 14:01
Un nou bilanț în urma atacului de la Strasbourg

Atentatul comis marți la Târgul de Crăciun de la Strasbourg a făcut trei morți și treisprezece răniți, dintre care cinci grav, conform unui bilanț revizuit în creștere după decesul unui rănit, a anunțat joi prefectura departamentului francez Bas-Rhin, conform AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

„Bilanțul, în continuare provizoriu, a ajuns acum la trei persoane decedate, cinci rănite grav și opt rănite ușor", a precizat prefectura într-un comunicat.

Unul din cei cinci răniți grav în acest atac, al cărui autor este în continuare căutat, este în moarte cerebrală, a precizat joi Parchetul din Paris.

Marți seară, cu puțin timp înainte de ora locală 20:00, un bărbat identificat drept Cherif Chekatt, un locuitor din Strasbourg în vârstă de 29 de ani, a intrat în centrul istoric al orașului, în mijlocul Târgului de Crăciun, și a deschis focul de mai multe ori asupra trecătorilor.

Având asupra sa un pistol și un cuțit, el s-a angajat apoi într-un schimb de focuri cu forțele de ordine, care l-au rănit la braț, însă a reușit să fugă.

Peste 700 de polițiști sunt în căutarea sa.

La Strasbourg a fost creată o 'celulă pentru sprijin psihologic' pentru răniți și apropiații victimelor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău