Un nou bilanț al victimelor cutremurului din Turcia

  • 26 Ianuarie 2020 10:48
Un nou bilanț al victimelor cutremurului din Turcia

Puternicul seism care s-a produs vineri în estul Turciei a făcut cel puțin 31 de victime, potrivit celui mai recent bilanț anunțat duminică de autoritățile din această țară, informează AFP.

Numărul persoanelor rănite în provinciile Elazig și Matalya este de cel puțin 1.607, a anunțat Agenția națională de gestionare a catastrofelor (AFAD).

Seismul s-a produs vineri la ora 17:55 GMT în provincia Elazig și a avut o magnitudine de 6,7, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

Echipele de intervenție continuau duminică dimineață operațiunile de căutare a eventualilor supraviețuitori sub dărâmăturile din centrul orașului Elazig, a dezvăluit un corespondent al AFP.

Potrivit AFAD, 45 de persoane au fost descoperite în viață sub dărâmături, începând de vineri.

Aproape 80 de clădiri s-au prăbușit în Elazig și Malatya, iar 645 de imobile au fost grav avariate, potrivit aceleiași surse.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a deplasat sâmbătă în cele două provincii afectate de seism și a spus că "măsurile necesare vor fi luate imediat (...) pentru ca nicio persoană să nu rămână fără locuință".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău