Un nou bilanț | A crescut semnificativ numărul persoanelor decedate în urma exploziei de la Magnitogorsk

  • 03 Ianuarie 2019 15:30
Un nou bilanț | A crescut semnificativ numărul persoanelor decedate în urma exploziei de la Magnitogorsk

Echipele de salvare au scos, joi, de sub dărâmăturile imobilului de locuințe, prăbușit în urma unei explozii de gaze la Magnitogorsk, trupul neînsuflețit al unei femei.

Astfel numărul victimelor tragediei s-a ridicat la 38 de persoane, au anunțat surse din cadrul serviciului de presă al Ministerului rus pentru Situații de Urgență. Sursele citate au anunțat că specialiștii continuă să lucreze la lichidarea urmărilor exploziei și la găsirea altor victime, despre soarta cărora nu se știe nimic. Un reprezentant al ministerului rus a subliniat că activitatea se desfășoară cu prudență, întrucât există riscul prăbușirii altor structuri rămase prinse de imobil după explozie și care sunt instabile.

Între timp, cu persoanele rănite și rudelor victimelor exploziei lucrează peste 40 de psihologi, peste 30 din aceștia fiind specialiști ai Serviciului de Psihologie din cadrul Ministerului rus pentru Situații de Urgență de la Moscova și Ekaterinburg. Directorul Centrului pentru acordarea de ajutor psihologic de urgență, Iulia Șoigu, a anunțat că, în acest moment, peste 2.800 de cazuri beneficiază de sprijin psihologic, atât direct, la punctele pentru acordarea de ajutor, create provizoriu pe lângă Comandamentul operativ, cât și prin telefon, la liniile fierbinți deschise chiar din primele ore de la producerea tragediei.

Amintim că ieri autoritățile anunțau despre 16 persoane decedate în urma tragediei.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău