Un nou avertisment al premierului israelian, Benjamin Netanyahu, cu privire la programul nuclear iranian

  • 13 Februarie 2019 11:40
Un nou avertisment al premierului israelian, Benjamin Netanyahu, cu privire la programul nuclear iranian

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a lansat un nou avertisment cu privire la programul nuclear iranian, în contextul în care la Varșovia începe astăzi, 13 februarie, un summit despre securitatea în Orientul Mijlociu. Iranul este implicat, în special prin intermediari, în mai multe conflicte din regiune și are constant schimburi acide de replici cu puteri arabe, SUA și Israelul.

Benjamin Netanyahu apreciază Conferința internațională de la Varșovia pentru securitate în Orientul Mijlociu ca fiind foarte importantă, deoarece accentul este pus pe Iran. E motivul pentru care SUA, Israelul și țări arabe din regiune sunt reprezentate la Varșovia. Netanyahu a reamintit că Iranul a amenințat cu distrugerea orașelor Tel Aviv și Haifa.

"În situația în care Iranul încearcă să atace, a fost ultima aniversare a revoluției islamice", a spus premierul israelian. El a avertizat că în fiecare zi se acționează cu numeroase mijloace împotriva înarmării nucleare a Iranului.

Au fost expuse activitățile teroriste iraniene în Europa și se intervine pentru blocarea consolidării prezenței militare iraniene în Siria. Netanyahu a evocat, de asemenea, îmbunătățirea relațiior cu unele țări arabe.

Ministerul polonez de Externe a anunțat că pe lista țărilor din Orientul Mijlociu, altele decât Israelul, se numără Emiratele Arabe Unite, Egiptul, Iordania, Yemenul, Kuweitul, Marocul și Omanul. Autoritatea Palestiniană a declinat invitația și a îndemnat țările arabe să nu participe la summitul de la Varșovia.

Sursa: rra

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău