O nouă medalie de aur pentru R.Moldova, la Campionatul Mondial pentru dans sportiv

  • 02 Septembrie 2019 17:19
O nouă medalie de aur pentru R.Moldova, la Campionatul Mondial pentru dans sportiv

Cuplul format din Gabriele Goffredo și Anna Matus au adus o nouă medalie de aur pentru dansul sportiv din Republica Moldova. Cei doi au urcat pe prima treaptă a Campionatului Mondial de dans sportiv, stilul latino-american, a cărei finală a avut loc pe 1 septembrie în Thailanda.

Dansatorii moldoveni s-au dovedit a fi cei mai buni dintr-un număr total de 40 de cupluri participante la competiție.

„Este cea de a cincea medalie de aur câștigată la campionatele mondiale de dans sportiv de italianul Gabriele Goffredo și moldoveanca Anna Matus, cuplul reprezentând Republica Moldova la competițiile internaționale”, a declarat pentru IPN Petru Gozun, președintele Federației Dansului Sportiv din Moldova și președinte al Clubului Sportiv de Dans „Codreanca”.

Petru Gozun a menționat că din anul 2012, de când cei doi dansează împreună, nu au coborât niciodată mai jos de locul al treilea la Campionatele Mondiale.

Gabriele Goffredo și Anna Matus au câștigat două medalii de aur și la Jocurile Mondiale de dans sportiv, competiție care se derulează sub egida Comitetului Internațional Olimpic. „Cei doi dansatori au câștigat aurul la Jocurile Mondiale care au urmat Jocurilor Olimpice din 2012 și Jocurilor Olimpice din 2016, adică ultimele două ediții ale competiției. Fiind recunoscut ca sport olimpic, dar nefiind încă introdus în calendarul oficial al Jocurilor Olimpice, dansul sportiv are propria competiție olimpică. De aceea, medaliile de aur ale celor doi echivalează cu medaliile de aur olimpice”, a spus Petru Gozun.

Președintele Federației Dansului Sportiv a mai menționat că Gabriele Goffredo și Ana Matus au obținut multe medalii și la campionatele europene și competițiile de Grand Șlam, care reunesc cele mai bune cupluri de dansatori din lume.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău