Un nou atentat cu mașină capcană comis luni la Kabul

  • 05 Ianuarie 2016 08:27
Un nou atentat cu mașină capcană comis luni la Kabul

Un atentat cu mașină capcană a fost comis luni, 4 ianuarie, seara la Kabul, la câteva ore după un prim atentat sinucigaș comis în apropierea unui punct de control al poliției din capitala afgană, au informat surse oficiale, relatează AFP, Reuters și DPA.

'Este vorba despre un atentat cu mașină capcană', a declarat Najib Danish, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, fără a oferi alte detalii.

Abdul Basir Mujahid, un purtător de cuvânt al poliției din Kabul, a declarat pentru AFP că explozia ar fi putut avea loc în apropierea aeroportului internațional din capitala afgană, însă nu a putut preciza locul exact sau numărul victimelor.

Primul atentat comis în cursul zilei de luni, produs pe drumul către aeroport, nu s-a soldat cu victime în afară de atacatorul sinucigaș și nu a fost revendicat.

Atentatele s-au înmulțit în ultimele zile la Kabul. Vineri, un atentat sinucigaș comis de talibani împotriva unui restaurant frecventat de străini s-a soldat cu moartea a două persoane, un gardian și un copil, și rănirea altor 15.

Intensificarea violențelor intervine cu mai puțin de o săptămână înainte de o reuniune între China, SUA, Afganistan și Pakistan care va avea loc la Islamabad pentru elaborarea unei foi de parcurs pentru reluarea discuțiilor de pace cu talibanii, stagnate din vara anului trecut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău