Un "nou atentat" a fost "dejucat" în Franța | Șapte persoane au fost reținute

  • 21 Noiembrie 2016 19:01
Un

Un "nou atentat" a fost "dejucat" în Franța în cadrul unei operațiuni antiteroriste desfășurate în noaptea de sâmbătă spre duminică la Strasbourg și Marsilia, a anunțat astăzi ministrul de interne Bernard Cazeneuve, citat de Agerpres.

Șapte persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 37 de ani și de naționalități franceză, marocană și afgană, au fost reținute în această operațiune. Doi dintre suspecți au fost reținuți la Marsilia, iar majoritatea celorlalți — la Strasbourg.

Patru dintre aceste arestări au fost anunțate de ieri.

Șase dintre cei reținuți erau cunoscuți de serviciile de informații, iar un marocan, "a cărui reședință nu era în Franța, a fost semnalat de o țară parteneră", a mai spus ministrul.

Franța se confruntă de aproape doi ani cu o amenințare jihadistă fără precedent. Cele mai sângeroase atentate au avut loc noiembrie 2015 cu 130 de morți la Bataclan și pe terase ale unor cafenele și în fața Stade de France și în iulie 2016 la la Nisa (86 de morți).

Aceste noi arestări ridică la 418 numărul persoanelor reținute în legătură cu rețele teroriste de la începutul anului, a precizat Bernard Cazeneuve.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău