Un nou atac masiv în apropierea provinciei Farah, în vestul Afganistanului. Talibanii încearcă să preia controlul unei închisori

  • 06 Septembrie 2019 14:33
Un nou atac masiv în apropierea provinciei Farah, în vestul Afganistanului. Talibanii încearcă să preia controlul unei închisori

Talibanii au lansat astăzi un nou atac masiv în apropierea provinciei Farah, în vestul Afganistanului, cel mai recent dintr-o serie declanșată asupra centrelor provinciale.

Potrivit Reuters, luptătorii talibani au incendiat un centru militar de recrutare și încearcă să preia controlul unei închisori, unde forțele de securitate rezistă, transmite rador.

Atacul are loc la doar o zi după un atentat sângeros cu bombă comis în Kabul, în care au murit cel puțin zece civili și doi militari NATO, un român și un american. Un alt român a fost ucis în urmă cu trei zile într-un atac terorist care a vizat un complex de ambasade.

Intensificarea violențelor zdruncină Afganistanul, în pofida unui proiect de acord de pace convenit între Statele Unite și islamiștii radicali privind retragerea din țară a mii de soldați americani în schimbul unor promisiuni ale talibanilor legate de siguranță. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău