Un nou armistițiu de încetare a focului în Ucraina

  • 28 Iunie 2018 09:11
Un nou armistițiu de încetare a focului în Ucraina

Un nou armstițiu de încetare a focului între separatiștii proruși și armata ucraineană va intra în vigoare duminică, în urma unui acord încheiat de Grupul de contact pentru Ucraina, transmite Agerpres.

Acest nou armistițiu al Grupului de contact, compus din reprezentanții Kievului, Moscovei și Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, permite prelungirea încetării focului pe perioada sezonului de recoltare.

„Dat fiind faptul că începe sezonul de recoltare, Grupul de contact (...) confirmă sprijinul deplin al părților aflate în conflict pentru o încetare a focului viabilă pe o durată nedeterminată, care intră în vigoare la 1 iulie", a indicat pe pagina sa de Facebook Darka Olifer, purtătorul de cuvânt al reprezentantului ucrainean în acest grup.

Conflictul între separatiștii proruși și armata ucraineană s-a soldat cu peste 10.000 de morți de la declanșarea sa în 2014. Acordurile de pace semnate în 2015 la Minsk și numeroasele armistiții instaurate au permis diminuarea considerabilă a confruntărilor, dar violențele se reiau sporadic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău