Un nou ajutor de peste Prut! Spitalul raional „Ștefan Vodă” va fi reabilitat datorită susținerii financiare din partea Consiliului Județean Brașov

  • 28 Septembrie 2021 13:42
Un nou ajutor de peste Prut! Spitalul raional „Ștefan Vodă” va fi reabilitat datorită susținerii financiare din partea Consiliului Județean Brașov

Consiliul Județean Brașov va participa cu suma de 400.000 de lei (circa 1.675.000 de lei moldovenești) la reabilitarea unui imobil ce aparține Spitalului raional „Ștefan Vodă” din Republica Moldova.

Proiectul se află pe ordinea de zi a ședinței ordinare din 30 septembrie, informează radiobrasovfm.ro. 

“Avem în acest proiect reabilitarea spitalului, clădire care se află într-un stadiu oarecum avansat de degradare. Suma pe care am alocat-o este suma pe care o avem disponibilă la nivelul Consiliului Județean. Sperăm să reabilităm - cel puțin în primă fază – acoperișul, fațada, urmând ca cei din Republica Moldova să continue cu proiectul lor pentru dotări și amenajare spații. Cred că, dacă se va implementa, va fi un plus pentru lupta împotriva pandemiei din Republica Moldova”, a spus directorul executiv adjunct al Direcției Management Proiecte din cadrul CJ Brașov, Petru Nechifor.

Valoarea totală a proiectului comun de investiții propus spre finanțare de partenerii din Republica Modova este de peste 493.000 de lei, Consiliul Județean Brașov contribuind cu 84,5% din suma necesară.

În imobilul care va fi reabilitat sunt amplasate secția consultativă, maternitatea, secția obstetrico-ginecologică și laboratorul, potrivit administrației raionale Ștefan Vodă din Republica Moldova.

Nu este prima oară când administrația județeană își ajută partenerii de peste Prut:

Suntem înfrățiți cu raionul Ștefan Vodă din Republica Moldova încă din 2017. Noi credem că lucrurile concrete sunt cele care cimentează un parteneriat de genul acesta. Noi am mai avut un proiect acum 2 ani pentru o reabilitare a unei școli. În funcție de pioritățile pe care și le propun și ei, vom încerca să finanțăm și alte proiecte care ajută cetățenii de acolo. Domeniile finanțate sunt învățământul și sănătatea”, a adăugat Petru Nechifor.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău