Un mort și doi răniți în Kiev, în urma atacului cu rachete rusești

  • 26 Ianuarie 2023 11:00
Un mort și doi răniți în Kiev, în urma atacului cu rachete rusești

Primarul orașului Kiev a declarat că în capitală a fost ucisă o persoană și altele două au fost rănite în urma atacului rusesc cu rachete, transmite REUTERS, citat de Rador.

Avioanele rusești de luptă au lansat un val de atacuri cu rachete asupra Ucrainei, la o oră de varf, în cursul dimineții de joi, iar ucrainenii s-au îndreptat spre adăposturi, în timp ce forțele de apărare aeriană au doborât rachete inamice, potrivit declarațiilor oficialilor. O alertă aeriană a fost emisă în întreaga țară, la o oră la care cetățenii se îndreptau spre locurile de muncă.

În capitala Kiev, mulțimi de oameni s-au adăpostit în stațiile de metrou. Rusia atacă rețeaua electrică, cu rachete și drone, începând cu luna octombrie, provocând pene de curent masive în țară. Ultimele atacuri au avut loc la câteva ore după alt val de drone lansate în timpul nopții. Un reporter Reuters a auzit sunetul rachetelor care zburau deasupra Kievului, la joasă altitudine, de aproximativ 30 de kilometri. "Șase (avioane de luptă) Tu-95 au decolat din regiunea Murmansk și au lansat rachete", a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Iuri Ihnat, la televiziunea națională.

"Așteptăm mai mult de 30 de rachete, care, în principiu, au început deja să apară în diverse regiuni. Sistemele de apărare aeriană funcționează", a afirmat el, adăugând că nu deține informații despre drone. El a afirmat că, aparent, rachetele vizează în principal centrul Ucrainei, dar că este posibil ca atacul să își schimbe direcția.

Atacurile aeriene au avut loc la câteva ore după ce Statele Unite și Germania au fost de acord să trimită Ucrainei tancuri de luptă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău