Un mort și 60 de răniți în tornadele din Germania. Imagini cu TIR-uri răsturnate, copaci smulși din rădăcini și clădiri distruse

  • 21 Mai 2022 15:14
Un mort și 60 de răniți în tornadele din Germania. Imagini cu TIR-uri răsturnate, copaci smulși din rădăcini și clădiri distruse

Două tornade au făcut ravagii vineri în Germania. Un om a murit, cel puțin 60 au fost răniți, iar pagubele materiale se ridică a câteva milioane de euro, au anunțat sâmbătă autoritățile.

Tornadele din ultimele 24 de ore din Germania au răsturnat camioane, au scos copaci din rădăcini și au distrus clădiridevastat clădiri și blocuri. Oamenii priveau de la geam cum prin aer zburau diverse obiecten gemrania, scrie digi24.ro.

În landul Renania-Palatinat, un bărbat de 38 de ani a murit după ce s-a electrocutat când a intrat într-o pivniță inundată în urma furtunii și apoi a căzut în cap, a anunțat poliția din Koblenz.

Landul Renania de Nord-Westfalia a fost deosebit de afectat de intemperii: o tornadă a traversat localitatea Paderborn, rănind 43 de persoane, dintre care zece grav, a informat sâmbătă poliția din acest oraș de aproximativ 150.000 de locuitori. Circa 30 dintre acestea sunt în prezent spitalizate, iar o femeie se află în stare gravă, a precizat poliția, estimând pagubele provocate de tornadă la "câteva milioane de euro".

O altă tornadă a lovit și localitatea Lippstadt, aflată la circa 30 de kilometri distanță, potrivit unui purtător de cuvânt al pompierilor, însă nu au fost răniți.

Furtunile care au urmat mai multor zile de temperaturi neobișnuit de ridicate pentru acest anotimp în Germania au provocat pagube pe scară largă în vestul țării, poliția raportând nenumărați copaci doborâți, acoperișuri smulse și magazine avariate. Traficul feroviar și rutier continua să fie perturbat sâmbătă dimineață.

În sud, în districtul Roth din Bavaria, o cabană din lemn în care se adăposteau excursioniști s-a prăbușit. Paisprezece persoane au fost rănite, dintre care o femeie și un copil grav, a anunțat poliția locală.

Serviciul meteorologic german a ridicat însă sâmbătă majoritatea avertizărilor de furtună, atrăgând însă atenția asupra riscului de furtuni izolate în Bavaria și de rafale puternice de vânt în est.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău