Un monument pe care este gravată harta Rusiei a fost inaugurat la Comrat

  • 30 Mai 2018 12:06
Un monument pe care este gravată harta Rusiei a fost inaugurat la Comrat

Autoritățile de la Comrat și reprezentanții Ambasadei Rusiei la Chișinău au participat la inaugurarea unui monument dedicat grănicerilor pe care este gravată harta Federației Ruse.

Potrivit gagauzinfo.md, inițiativa a venit din partea președintelui organizației „Grănicerul”, Ivan Kîssa. La ceremonia de inaugurare a monumentului au participat bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, președintele Adunării Populare, Vladimir Kîssa, deputatul Fiodor Gagauz și reprezentantul Ambasadei Rusiei la Chișinău, Lidia Romadan. „În acest an marcăm împlinirea a 100 de ani de la înființarea trupelor de grăniceri. La 28 mai 1918, Consiliul comisarilor poporului a semnat decretul privind crearea acestor trupe. Este simbolic că anume în această zi inaugurăm acest monument dedicat grănicerilor”, a declarat Lidia Romadan. 

Irina Vlah a subliniat că este foarte important ca R. Moldova să fie independentă și suverană și ca nimeni să nu  atenteze la hotarele acesteia. În același timp, vicepreședintele Adunării Populare, Aleksandr Suhodolski a transmis un mesaj de felicitare din partea președintelui Igor Dodon, menționând că acesta a oferit ajutor la realizarea acestui monument. 

Reprezentanții Comratului au mai menționat că un astfel de monument nu mai există în R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău