Un monument dedicat președintelui Sfatului Țării, Constantin Stere, a fost inaugurat la Rezina

  • 16 Octombrie 2020 12:59
Un monument dedicat președintelui Sfatului Țării, Constantin Stere, a fost inaugurat la Rezina

În orașul Rezina a avut loc, la 14 octombrie, inaugurarea bustului dedicat personalității lui Constantin Stere, președintele Sfatului Țării. La eveniment a participat și deputatul de la București, din partea Partidului „Mișcarea Populară” (PMP), Constantin Codreanu.

Parlamentarul a depus flori la monumentul dedicat grănicerilor și eroilor români căzuți la datorie în Primul Război Mondial. Obeliscul, străjuit de un vultur cruciat, a fost distrus de sovietici în anii 1940 și reconstruit în 2019, la propunerea avocatului Iulian Rusanovschi și, în colaborare, cu primăria din Rezina.

Ulterior, deputatul a participat la inaugurarea, de Ziua Orașului, a monumentului-bust consacrat personalității marcante a președintelui Sfatului Țării, Constantin Stere – „Un român insuficient de cunoscut și prețuit în Basarabia, un basarabean insuficient de cunoscut și prețuit în România”, afirmă Codreanu.

În cadrul evenimentului, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a oferit plachete din partea Societății Cultural-Istorice „Mihai Viteazul” primarului orașului Rezina, Simion Tatarov, viceprimarului Gheorghe Gîncu, avocatului Iulian Rusanovschi, consilierului orășenesc, Petru Anghel și secretarului Consiliului orășenesc, Lilia Răileanu.

Monumentul a fost edificat cu sprijinul financiar al Asociației „Euroregiunea Prut-Siret-Nistru” (România).

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău