Un moldovean de 13 ani va semna un contract cu Academia FC Barcelona

  • 18 Iunie 2020 11:57
Un moldovean de 13 ani va semna un contract cu Academia FC Barcelona

Fotbalistul moldovean Leo Saca (13 ani), originar din Ialoveni, va semna săptămâna viitoare un contract cu Academia FC Barcelona, relatează MOLDPRES cu referire la site-ul Federației Moldovenești de Fotbal. 

”Am primit contractul la mână, ca să-l studiem și să-l semnăm. Are 16 pagini. L-am citit cu atenție și săptămâna viitoare mergem la clubul catalan să semnăm înțelegerea. După vârsta de 16 ani, suma de reziliere a contractului va fi de 1 milion 200 mii de euro. După 18 ani, în cazul în care vom semna prelungirea înțelegerii, suma ar urma să fie una care pornește de la 6 milioane de euro”, spune Lilian Saca, tatăl jucătorului, potrivit sursei citate.

Tânărul jucător moldovean va avea un salariu de 8 mii de euro pe an. Clubul va investi alte 150 mii de euro anual în creșterea jucătorului nostru: transport, cazare, masă și echipament. Tatăl fotbalistului spune că a investit foarte mult în visul de a-și vedea fiul celebru - circa 4 mii de euro lunar timp de 4 ani. O parte din bani i-a câștigat din canalul de pe youtube, care într-un an de zile a ajuns să aibă 124 mii de abonați.  

”Am câștigat 17 mii de euro de pe canalul youtube al lui Leo. Nu a fost simplu. Am făcut cursuri speciale pentru a putea să dezvolt acest canal. Acum numărul vizitatorilor crește vertiginos. Dar acesta nu a fost singurul nostru venit. Am deschis la Barcelona o mică afacere, un salon de frumusețe, pe care îl administrează mama lui Leo”, a povestit Lilian Saca, care a părăsit împreună cu familia Moldova în urmă cu 4 ani, după ce a trimis un email și fiul său a fost acceptat la Școala Barcelona. 

”Atunci nu știam care este diferența dintre o Școală și o Academie. În Spania, Școala de fotbal nu-ți oferă nimic, în afară de jocuri în weekend. Trebuie singur să-ți plătești antrenamentele, echipamentul, tot. Școala FC Barcelona are 500 de copii, împărțiți în echipe, care participă doar la turnee internaționale, nu însă și în campionat. Ne-am bucurat enorm când ne-au acceptat, dar abia când am ajuns la Barcelona am înțeles diferența. Noi visam la Academie, acolo unde vom ajunge acum, abia peste 4 ani de muncă”, remarcă tatăl jucătorului, originar din Mileștii Mici, Ialoveni. 

În acești 4 ani, Leo Saca a reușit să devină campion în a doua ligă valorică a fotbalului juvenil spaniol, jucând ulterior la echipele Damm și Espanyol în elita fotbalului de cadeți din Spania. Vara aceasta a primit ofertă de la FC Barcelona, după ce și Atletico Madrid l-a invitat. Leo cu familia au ales Barca.  

”La noi, în Moldova, nu este concurență la copii. Asta e problema. În Spania sunt 16 mii de copii care joacă in campionat la nivel de cadeți”, afirmă Lilian Saca. 

Leo Saca este stângaci, joacă mijlocaș, are o tehnică foarte bună, este extrem de modest, fapt pentru care este apreciat mult la Barcelona. Coechipierii l-au supranumit ”Mașina”, pentru că e înalt și bine clădit fizic. Primii pași în fotbal i-a făcut la școala Zimbru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău