Un ministru australian avertizează: Bat din nou tobele războiului

  • 27 Aprilie 2021 12:24
Un ministru australian avertizează: Bat din nou tobele războiului

Ministrul de interne australian, Mike Pezzullo, a avertizat că "bat din nou tobele războiului", el făcând referire la escaladarea tensiunilor între Australia și China legat de probleme comerciale și de abordarea Beijingului față de Taiwan, preluat de Digi24.ro

"Într-o lume a tensiunilor și fricii continue, tobele războiului bat uneori slab și departe, alteori mai tare și tot mai aproape", a spus Mike Pezzullo, într-un mesaj transmis de ziua națională de comemorare a celor morți în conflicte, scrie Reuters, potrivit Digi24.ro

"Astăzi, națiuni libere aud din nou bătând tobele războiului și observă cu îngrijorare militarizarea unor probleme despre care până în anii recenți nu credeam că ar putea fi catalizatori de conflict. Haideți să căutăm în continuare fără încetare șansele de pace, pregătindu-ne în același timp, din nou, pentru blestemul războiului", a transmis ministrul, citat de Agerpres.

Remarcile sale vin în contextul accentuării tensiunilor între Australia și China legat de probleme comerciale și de abordarea Beijingului față de Taiwan.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, guvernul din insulă a raportat că un număr record de avioane ale forțelor armate chineze au pătruns în spațiul său aerian, iar preocuparea crește în plan regional din cauza mobilizării forțelor armate chineze în Marea Chinei de sud.

Duminică, ministrul australian al apărării, Peter Dutton, a avertizat cu privire la un potențial conflict cu China legat de Taiwan, afirmând că eventualitatea izbucnirii acestuia "nu ar trebui minimalizată".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău