Un militar turc a murit în urma bombardamentelor forțelor guvernamentale siriene. Erdogan: regimul a plătit un preț mare

  • 16 Octombrie 2019 09:50
Un militar turc a murit în urma bombardamentelor forțelor guvernamentale siriene. Erdogan: regimul a plătit un preț mare

Președintele Recep Tayyip Erdogan susține că un militar turc a decedat în urma focului de artilerie executat de forțele guvernamentale siriene în zona orașului Manbij din Siria, informează agenția de știri Reuters, citată de medifaz.ro.

Ministerul Apărării de la Ankara a anunțat marți că un militar turc a fost ucis, iar alți opt au fost răniți, în urma unui atac lansat din orașul sirian Manbij.

Ulterior, președintele turc, comentând incidentul, a afirmat că "a fost rezultatul focului de artilerie executat de regim", adăugând că armata turcă a ripostat la tirurile de artilerie, iar "regimul a plătit un preț mare".

Armata Turciei a lansat săptămâna trecută operațiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administrația Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o "zonă de securitate" în nordul și nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Forțele regimului președintelui Bashar al-Assad au recâștigat marți controlul asupra orașului Manbij, abandonat recent de militarii americani staționați în Siria, după ce liderii kurzilor sirieni că au ajuns la un acord cu regimul de la Damasc. Înțelegerea are drept scop să stopeze ofensiva turcă în nord-estul Siriei..

Întrebat despre faptul că forțele loiale lui Assad au reocupat orașul Manbij, Erdogan, care i-a sprijinit în trecut pe rebelii sirieni care luptă împotriva președintelui sirian, a declarat că nu este deranjat.

„Faptul că regimul a intrat în Manbij nu este ceva negativ. De ce? Pentru că, până la urmă, este teritoriul lor. Dar, cel mai important pentru mine este ca organizația teroristă (YPG, n. red.) să nu rămână acolo”, a spus Erdogan. „I-am spus același lucru și domnului Putin. Dacă vor să curețe Manbij de organizațiile teroriste, să o facă. Dar dacă nu, oamenii de acolo ne cer să îi salvăm”, a adăugat liderul de la Ankara.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău