Un militar nord-coreean a reușit să dezerteze în Coreea de Sud, peste frontiera militarizată. Trump vrea un nou summit cu Kim Jong-Un

  • 01 Decembrie 2018 13:37
Un militar nord-coreean a reușit să dezerteze în Coreea de Sud, peste frontiera militarizată. Trump vrea un nou summit cu Kim Jong-Un

Un militar nord-coreean a dezertat în Coreea de Sud, incidentul intervenind în contextul în care președintele SUA, Donald Trump, a transmis că vrea un nou summit cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un.

Militarul nord-coreean a traversat frontiera sâmbătă, fiind localizat și preluat de membri ai armatei sud-coreene, informează cotidianul The Guardian.

Militarul dezertor va fi interogat de armata sud-coreeană pentru a se afla motivele pentru care a fugit.

Incidentul intervine în contextul în care președintele american, Donald Trump, a reiterat la summitul G20, cu ocazia unei întrevederi cu omologul său sud-coreean, Moon Jae-In, că vrea un nou summit cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, la începutul anului 2019. "Președinții Donald Trump și Moon Jae-In au reafirmat angajamentul de obținere a denuclearizării totale, în mod verificabil", a Coreei de Nord, a declarat Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Înaintea plecării la summitul G20, Donald Trump a afirmat că vrea o nouă întrevedere cu liderul Coreei de Nord. "Vom avea o nouă întâlnire. Suntem foarte mulțumiți de modul în care se derulează discuțiile cu reprezentanții Coreei de Nord. Cred că va fi bine, nu ne grăbim", a spus Trump.

Donald Trump s-a întâlnit cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, în iunie, în Singapore, notează MEDIAFAX.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău