Un militar din Armata Națională a confecționat o mașină după un proiect propriu

  • 22 Decembrie 2021 12:35
Un militar din Armata Națională a confecționat o mașină după un proiect propriu

Maiorul Mihail Patrînjel de la Baza Topografică a Armatei Naționale a finalizat realizarea unei mașini după un proiect propriu. Este vorba de cea de a doua mașină confecționată de militarul moldovean, iar prin aceasta a îndeplinit o promisiune făcută public acum câteva luni, a relatat Ministerul Apărării al Republicii Moldova într-o postare pe Facebook, transmite IPN.

„Mihail Patrînjel s-a remarcat anul acesta prin ideea de a construi un vehicul inedit, pe care l-a numit în cinstea celor două fiice ale sale – Buggy BIOX”, menționează sursa citată. Este vorba de cel de al doilea proiect al său, care a fost și mai promițător – un autovehicul care a fost schițat după modelul FORD T 1907”. „M-am gândit că acesta e simplu în construcție și că voi fi în stare să creez o copie a acestei mașini, dar puțin modernizată, pe care am numit-o BIOX T”, a declarat Mihail Patrînjel.

Proiectul a fost implementat pe o durată de puțin peste un an. „În total, am lucrat 560 de ore asupra proiectului, din timpul meu liber și pe banii proprii”, a precizat maiorul Mihail Patrînjel.

Ministerul Apărării a apreciat reușita „într-un timp atât de scurt” a militarului Armatei Naționale. „Cert e că această mare realizare ne face mândri pe noi toți de performanțele unor militari ai Armatei Naționale”, menționează sursa citată.

Mașina nu a fost deocamdată înregistrată și, respectiv, maiorul Mihail Patrînjel nu poate veni la serviciu cu „bijuteria sa pe roți”. Totuși, „are plăcerea să circule cu ea în afara localității, (când iese, n.r.) la o plimbare cu familia”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău