Un militar al Armatei Naționale din contingentul KFOR-10, pe podiumul competiției DANCON March

  • 08 Aprilie 2019 13:29
Un militar al Armatei Naționale din contingentul KFOR-10, pe podiumul competiției DANCON March

Un militar al Armatei Naționale din contingentul KFOR-10 s-a clasat pe locul II la competiția DANCON March (Danish Contingency), organizată de militarii din Danemarca.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, comandantul contingentului, locotenentul major Vasile Olari a reușit să ajungă la finiș în 2 ore 22 de minute, fiind depășit de reprezentantul armatei austriece. Locul trei a fost obținut de un militar din Polonia.

Potrivit locotenent-colonelului Ion Godoroja, la competiție s-au înscris militari din 28 de țări participante la operațiunea KFOR, Armata Națională fiind reprezentată de 10 ofițeri și subofițeri. Aceștia au parcurs distanța de 26 de kilometri, în localitatea Novo Selo, Kosovo, purtând în spate rucsacuri de campanie cu greutatea de 10 kilograme.

Potrivit regulamentului, participanții au achitat o taxă simbolică de 20 de euro. Banii colectați au fost donați veteranilor de război ai armatei daneze și unei școli din Kosovo, în care își fac studiile copii cu nevoi speciale.

DANCON March este o tradiție a armatei daneze care datează din 1972. Până în prezent, marșul a avut loc în Bosnia, Kosovo, Irak, Afganistan, precum și în alte țări în care armata daneză a detașat trupe.

Pacificatorii Armatei Naționale, detașați în misiunea KFOR, participă la DANCON March începând cu anul 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău