Un milion de euro a intrat pe conturile ARBI. Banii aparțin unui figurant în dosarele fraudei bancare

  • 01 Aprilie 2022 08:47
Un milion de euro a intrat pe conturile ARBI. Banii aparțin unui figurant în dosarele fraudei bancare

Echivalentul unui milion de euro (aproximativ 20 000 000 de lei) a intrat pe conturile trezoreriale ale Agenției de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a Centrului Național Anticorupție. Agenția a asigurat transferul banilor de pe conturile bancare, deschise pe numele unui interpus, după ce procurorii anticorupție au aplicat sechestru pe mijloacele financiare, ale căror beneficiar efectiv este unul din principalii figuranți ai dosarelor cu denumirea generică ”frauda bancară”. Potrivit ARBI, transferul resurselor financiare sechestrate în conturile Agenției are ca scop asigurarea integrității și conservării valorii acestora.

Agenția mai notează că, pe întreaga perioadă de investigare a fraudei, în comun cu procurorii a reușit să identifice zeci de intermediari și beneficiarii efectivi ai bunurilor și să aplice sechestre în valoare de circa 3,4 miliarde de lei. Printre obiectele infracționale, găsite pe teritoriul Republicii Moldova, precum și în jurisdicții de peste hotare, se numără imobile și autoturisme de lux, aeronave, iahturi, capitaluri sociale, conturi bancare etc.

În prezent, nemijlocit pe conturile ARBI, sunt depuse peste 70 de milioane de lei. Acum o lună, Agenția de recuperare a bunurilor infracționale a CNA a transferat în beneficiul statului alte 32 de milioane de lei, confiscați în urma unei decizii judecătorești pe cazul contrabandei de 1,6 milioane de euro, depistate de colaboratorii vamali, la finele anului 2020, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău