Un medic din Chișinău a primit o pedeapsă cu suspendare pentru malpraxis. Procurorii au contestat sentința

  • 12 Iunie 11:44
Un medic din Chișinău a primit o pedeapsă cu suspendare pentru malpraxis. Procurorii au contestat sentința

Procuratura municipiului Chișinău anunță că laJudecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a fost pronunțată o sentință într-o cauză penală de învinuire a unui medic anesteziolog-reanimatolog de comiterea infracțiunii de încălcare din neglijență a regulilor sau metodelor de acordare a asistenței medicale (art.213 lit.b) din Codul penal).

Inculpatul a fost condamnat la închisoare pe un termen de 1 an, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe o perioadă de probă de 2 ani.

Procurorii au declarat apel împotriva sentinței, solicitând aplicarea pedepsei complementare cu privarea de dreptul de a exercita activitate în domeniul medical pe un termen de 5 ani. 

 Acuzatorii de stat au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, la 07 aprilie 2022, aflându-se la locul de muncă în calitate de medic anesteziolog - reanimatolog al Instituției Medico-Sanitar Publice „Institutul Oncologic”, a neglijat regulile și metodele de acordare a asistenței medicale a unei paciente în vârstă de 51 de ani, care au dus la decesul ultimei.

 Mai exact, la 07 aprilie 2022, femeia, a fost spitalizată pentru tratament, cu diagnosticul - Tumora uter cu evoluție imprevizibilă și necunoscută. În continuare, pe perioada 07 aprilie 2022 – 11 aprilie 2022, medicul anesteziolog - reanimatolog, având o atitudine neconștiincioasă față de obligațiile de serviciu, a coordonat, monitorizat și evaluat necorespunzător calitatea asistenței medicale prestate pacientului, nu a acționat diligent și tactic pe parcursul acordării asistenței preanestezice, intraanestezice și postanestezice pacientului. Deși era obligat și trebuia să prevadă și să înlăture toate eventualele riscuri de cauzare a leziunilor, a efectuat manevra de intubație orotraheală a pacientei, fapt ce a dus la decesul ei.

Raportul de expertiză medico-legală a atestat legătură de cauzalitate directă între acțiunile medicului și consecințele prejudiciabile. 

Inculpatul a pledat nevinovat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
29,24
Nori împrăștiați
Umiditate:54 %
Vint:5,66 m/s
Sat
27
Sun
27
Mon
24
Tue
25
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău