Un marș al comunității LGBT a avut loc la Chișinău. O contramanifestație s-a desfășurat lângă monumentului lui Ștefan cel Mare

  • 19 Iunie 2022 13:26
Un marș al comunității LGBT a avut loc la Chișinău. O contramanifestație s-a desfășurat lângă monumentului lui Ștefan cel Mare

Un marș al comunității LGBT a avut loc astăzi, 19 iunie la Chișinău. Marșul s-a desfășurat de la intersecția străzilor Ismail și București din Capitală, pe strada București și apoi pe S.Lazo, până la M.Kogălniceanu.

În zona în care a avut loc marșul au fost concentrate importante efective ale forțelor de ordine, inclusiv scutieri, pentru a asigura securitatea manifestanților. Marșul s-a desfășurat, în general, fără incidente.

În același timp, lângă monumentul domnitorului Ștefan cel Mare din Piața Marii Adunări s-a adunat un grup de persoane care au protestat împotriva marșului organizat de comunitatea LGBT.

Ei au întins pancarte pe care scria „Stop propagării homosexualității!”.

Anterior, împotriva acestui marș s-a pronunțat și Mitropolia Moldovei, primarul Chișinăului, Ion Ceban, precum și fruntași ai Partidului Comuniștilor, Partidului Șor și Partidului Socialiștilor, printre care și președintele de onoare al acestui partid, Igor Dodon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău