Un lot de lemne din România va ajunge săptămâna aceasta în Republica Moldova

  • 09 Ianuarie 2023 17:18
Un lot de lemne din România va ajunge săptămâna aceasta în Republica Moldova

Guvernul s-a autosesizat cu privire la faptul că din cauza noroiului nu pot fi luate lemne de la mai multe ocoale silvice și se caută soluții. Totodată, pe ultima sută de metri este semnarea unui contract pentru livrarea lemnului din România. Declarații în acest sens a făcut premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Șefa executivului a menționat că este examinată situația de la ocoalele silvice, însă nu este clar de ce acestea nu au comunicat problema de la apariția acesteia.

Or, la linia verde au parvenit doar nouă apeluri. „Am solicitat informații referitor la ocoalele unde sunt probleme”, a precizat Natalia Gavrilița.

Potrivit ei, autoritățile sunt în discuții cu colegii din România referitor la importul unei anumite cantități de lemne cu finanțarea transportului. Semnarea contractului este pe ultima sută de metri, iar primele lemne urmează să ajungă săptămâna aceasta. Premierul a mai spus că despre cantități, dar și altele vor fi oferite după semnarea contractului cu partea română.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău