Un lot de doze de vaccin Sputnik V, donat de Federația Rusă, a ajuns la Chișinău

  • 24 Aprilie 2021 14:22
Un lot de doze de vaccin Sputnik V, donat de Federația Rusă, a ajuns la Chișinău

Lotul cu 142 000 de doze de vaccin Sputnik-V, donat de Federația Rusă Republicii Moldova, a ajuns la Chișinău. Încărcătura a fost însoțită de liderul PSRM, Igor Dodon, care a plecat în acest scop de ieri la Moscova, deși nu deține nicio funcție oficială în stat. Potrivit declarațiilor pe care le-a făcut pe Aeroportul Chișinău, liderul socialiștilor a argumentat că el s-ar fi ocupat de la început de negocierea acestei donații, iar aprobarea ar fi fost dată de însuși președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

„Primele discuții au fost între mine și domnul Putin. Două zile în urmă a fost solicitarea de la partenerii ruși să vin. (...) Îi mulțumesc lui Vladimir Vladimirovici Putin, pentru că o asemenea cantitate de vaccinuri a putut ajunge în Republica Moldova numai la indicația personală a președintelui Federației Ruse. Cum se spune, prietenul la nevoie se cunoaște”, a declarat Igor Dodon.

„Sunt fericit că vaccinul, pe care îl consider cel mai bun în lume, a ajuns în Republica Moldova”, a mai adăugat acesta, precizând că ar fi existat încercări de a bloca accesul acestui ser în Republica Moldova.

Lotul de donații a fost întâmpinat pe Aeroportul Internațional Chișinău de către președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău