Un lot de 30 de camere corporale a fost donat autorităților pentru creșterea transparenței activității de control

  • 27 Noiembrie 2023 14:23
Un lot de 30 de camere corporale a fost donat autorităților pentru creșterea transparenței activității de control

Un lot 30 de camere corporale a fost transmis astăzi, 27 noiembrie, Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorului, donația fiind oferită din partea Delegației Uniunii Europene și a Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei pentru a ajuta autoritățile din R. Moldova în preluarea bunelor practici internaționale, informează Radio Chișinău.

Camerele de corp vor facilita munca inspectorilor de stat în efectuarea controalelor inopinate și vor contribui la transparența activității Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorului, a declarat în cadrul evenimentului de recepționare a echipamentelor, șeful instituției Sergiu Daranuță.

„Vrem să fim mai aproape de agentul economic, vrem ca agentul economic, antreprenorul, să fie sigur că noi nu depășim nici o limită, și totodată inspectorul să fie în siguranță. Camera de corp îi conferă și o siguranță în procesul de efectuare a unui control de stat”, a menționat acesta

O țară mică, precum Rep. Moldova, poate excela pe piața unică oferind un mediu investițional prielnic, predictibil, iar camerele de supraveghere vor facilita bunele practici, a declarat și ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

„Țări ca Rep. Moldova, fără resurse naturale, fără o piață mare, fără multe alte avantaje naturale, pot excela doar printr-un mediul prielnic pentru mediul de afaceri, pentru o economie dinamică, prin inovații, și parte din această viziune este o economie corectă, o economie cu zero corupție”, consideră ministrul.

R. Moldova a parcurs o cale importată în drumul său spre integrarea europeană, luându-și angajamentul să îndeplinească mai multe reforme, iar una dintre acestea este crearea unei entități eficiente, cu zero corupție, a subliniat șefa secției Cooperare din cadrul Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Magdalena Mueller-Uri.

„Camerele vor asigura această legalitate. Pe lângă faptul că vor asigura transparența activității inspectorului, vor asigura și protecția acestuia atunci când vor fi tentative de oferire de mită”, consideră Magdalena Mueller-Uri.

Pentru transparența activității profesionale, camerele de corp sunt aplicate și în controalele efectuate de către angajații Ministerul de Interne și de către cei de la Agenția Națională Transport Auto. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău