Un lider numit de ruși în Herson îi ceartă pe „comandanții incompetenți” ai lui Putin: „Serghei Șoigu să se împuște singur”

  • 06 Octombrie 19:58
Un lider numit de ruși în Herson îi ceartă pe „comandanții incompetenți” ai lui Putin: „Serghei Șoigu să se împuște singur”

Liderul adjunct numit de Rusia în Hersonul ocupat din sudul Ucrainei a declarat că „lacunele” de pe câmpul de luptă din regiune se datorează „comandanților incompetenți”, relatează CNN.

„Nu este nevoie să aruncăm cumva o umbră asupra întregului Minister al Apărării al Federației Ruse din cauza unor – nu spun trădători – ci a unor comandanți incompetenți care nu s-au deranjat și nu au fost responsabili pentru procesele și lacunele care există astăzi”, a declarat el într-un videoclip de patru minute postat joi pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Într-adevăr, mulți spun că ministrul Apărării [Serghei Shoigu], care a permis ca această situație să se întâmple, ar putea, în calitate de ofițer, să se împuște singur. Dar, știți, cuvântul ofițer este un cuvânt necunoscut pentru mulți”, a adăugat el.

Stremousov a pus în contrast ceea ce el a numit un „număr mic” de „tâlhari corupți și alte gunoaie diverse” din Ministerul rus al Apărării cu „eroii” de pe linia întâi.

„Toți cei care și-au dat viața, care au rezistat până la capăt, sunt eroi”, a spus el. „Îi cunosc personal, pentru că mă aflu în prima linie”.

Ucraina a afirmat joi că a eliberat peste 400 de kilometri pătrați în regiunea Herson într-un interval de o săptămână.

„Succesele noastre sunt destul de convingătoare. Nu numim direcțiile, dar peste 400 de kilometri pătrați din regiunea Herson au fost deja eliberați de ocupanți”, a declarat Natalia Humeniuk, purtător de cuvânt al Comandamentului Operațional Sud al Ucrainei.

Stremousov a negat acest lucru, afirmând în legenda videoclipului său că trupele rusești „rețin atacul” și că avansurile Ucrainei „au fost oprite”.

Regiunea Herson din sudul Ucrainei este parțial ocupată de Rusia, dar forțele armate ucrainene au făcut progrese semnificative în ultima săptămână. Miercuri, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că comunitățile Novovoskresenske, Novohryhorivka și Petropavlivka au fost eliberate, sugerând că forțele ucrainene fac progrese prin interiorul în mare parte rural al Hersonului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
3,29
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Thu
5
Fri
7
Sat
8
Sun
9
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău