Un liceu din Șoldănești va beneficia în noul an de condiții mai bune de studiu, asigurate de UE

  • 11 Decembrie 2023 15:23
Un liceu din Șoldănești va beneficia în noul an de condiții mai bune de studiu, asigurate de UE

La Șoldănești se desfășoară lucrările de eficientizare energetică a Liceului teoretic „Alexei Mateevici”, care, potrivit contractului trebuie să finalizate la începutul anului 2024. Proiectul, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), are ca scop îmbunătățirea condițiilor de studiu și de muncă în instituție, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, mai mult de jumătate din lucrările planificate au fost deja efectuate, iar în procesul de implementare s-au identificat și realizat lucrări suplimentare esențiale pentru funcționarea optimă a instituției și asigurarea unui grad sporit de eficiență energetică.

„Valoarea totală a proiectului se ridică la cca 29 milioane de lei (1,45 mln de euro), iar beneficiarii direcți vor fi cei peste 70 de angajați și aproximativ 600 de elevi ai Liceului teoretic „Alexei Mateevici". Proiectul va contribui la creșterea eficienței energetice și la reducerea cheltuielilor pentru asigurarea unui climat confortabil în instituție”, estimează ADR Centru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău