Un jurnalist american a fost ucis sâmbătă în luptele din Sudanul de Sud

  • 27 August 2017 17:54
Un jurnalist american a fost ucis sâmbătă în luptele din Sudanul de Sud

 Un jurnalist american a fost ucis sâmbătă în Sudanul de Sud, unde se afla pentru a relata despre luptele dintre trupele guvernamentale și rebeli, lupte care au făcut în acea zi 18 victime, a anunțat duminică Ambasada SUA, informează Agerpres.

Christopher Allen, jurnalist și fotograf independent ce lucra pentru mai multe mass-media internaționale, printre care Al Jazeera, The Telegraph, Vice News sau The Independent, sosise recent în Sudanul de Sud, după ce relatase multă vreme despre conflictul din Ucraina.

El se afla în tabăra insurgenților de mai multe zile și a fost ucis în lupte violente ce au izbucnit în orașul Kaya, extremul sud, la frontiera cu Uganda și Congo.

La doi ani și jumătate de la proclamarea independenței, în iulie 2011, Sudanul de Sud a devenit în decembrie 2013 scena unui război civil care s-a soldat până acum cu zeci de mii de morți, a obligat la exod 4 milioane de oameni și a făcut ca aproape jumătate din populația de 12 milioane ale acestei țări să fie dependentă de ajutoare alimentare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău