Un jurnalist a fost ucis și un altul răpit în Afganistan. Autoritățile îi suspectează pe talibani

  • 09 August 2021 10:59
Un jurnalist a fost ucis și un altul răpit în Afganistan. Autoritățile îi suspectează pe talibani

Directorul unui post de radio din Kabul a fost ucis, iar un jurnalist din provincia Helmand răpit, au anunțat oficiali guvernamentali din Afganistan. Autoritățile bănuiesc că talibanii sunt responsabili pentru aceste atacuri, scrie Reuters, potrivit DIGI24.

Toofan Omar, directorul postului de radio Paktia Ghag și membru într-un grup care militează pentru o presă independentă în Afganistan, a fost împușcat duminică în capitala Kabul, transmite sursa citată.

"Omari a fost ucis de un atacator neidentificat... era un liberal... suntem ținte pentru că lucrăm independent", a declarat Mujeeb Khelwatgar, liderul grupului NAI pentru o presă independentă.

Oficialii din Kabul îi bănuiesc pe talibani pentru acest atac.

Cel puțin 30 de jurnaliști și angajați mass-media au fost uciși, rănți sau răpiți de militanți anul acesta în Afganistan, potrivit datelor NAI.

În provincia Helmand din sudul țării, oficialitățile au anunțat că jurnalist local, Nematullah Hemat, a fost răpit duminică din locuința sa din orașul Lashkar Gah, capitala provinciei.

"Nu avem niciun indiciu unde s-ar putea afla Hemat... suntem speriați", a declarat Razwan Miakhel, directorul televiziunii private Gharghasht TV.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a declarat pentru Reuters că nu are informații despre uciderea jurnalistului din Kabul și nici despre răpirea din Helmand.

Talibanii au preluat până acum controlul asupra a cinci capitale de provincii din Afgsanistan, într-o ofensivă care s-a intensificat după retragerea forțelor internaționale din țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău