Un istoric din Marea Britanie riscă 5 ani de închisoare în Rusia pentru că a acuzat armata sovietică de violuri

  • 20 Februarie 2017 12:24
Un istoric din Marea Britanie riscă 5 ani de închisoare în Rusia pentru că a acuzat armata sovietică de violuri

Istoricul britanic Antony Beevor riscă cinci ani de închisoare în cazul în care este prins  de autoritatile ruse, potrivit Daily Mail. Motivul – o carte în care acesta acuză armata sovietică de „violuri în masă” comise împotriva femeilor din Germania, la sfârșitul celui de al Doilea război mondial.

În anul 2002, istoricul britanic Sir Antony Beevor a publicat cartea sa, devenita best-seller, „Căderea Berlinului. 1945”, în care britanicul scrie despre abuzurile sexuale la care au fost supuse peste două milioane de femei din Germania, scrie paginaderusia.ro.

Mai târziu, Moscova a adoptat o lege care interzice critica trupelor sovietice și l-a acuzat pe Beevor de „minciuna, calomnie si blasfemie”.

„Teoretic, eu risc cinci ani de închisoare dacă mă întorc (în Rusia). Ambasadorul mi-a explicat că această victorie în război este sacra (pentru rusi), și, evident, dovezile teribilelor violuri comise subminează acest element al sacrului „, – a declarat Sir Beevor, într-un interviu recent. El a adăugat că, în urma „investigării acestor crime”, a avut o cădere nervoasă.

Beevor a câștigat reputația unuia dintre cei mai buni experți in istoria militara  britanica. În același timp, așa cum recunoaste el insusi, în anii 60 el a picat examenul la istorie în timp ce studia la Winchester College.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău