Un învățător nevaccinat de la o școală primară din California se află la originea a cel puțin 26 de cazuri de COVID-19, între care 18 elevi

  • 28 August 2021 12:51
Un învățător nevaccinat de la o școală primară din California se află la originea a cel puțin 26 de cazuri de COVID-19, între care 18 elevi

Un învățător nevaccinat de la o școală primară din California (SUA) se află la originea a cel puțin 26 de cazuri de COVID-19, între care 18 elevi, notează autoritățile sanitare americane într-un raport publicat vineri, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Acest incident demonstrează importanța vaccinării cadrelor didactice, mai ales atunci când elevii sunt prea mici pentru a fi vaccinați, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), principala agenție federală de sănătate publică din SUA.

Incidentul aduce în discuție purtarea obligatorie a măștilor sanitare în clase, în cadrul unei escaladări a epidemiei legate de varianta Delta, puternic contagioasă.

Cadrul didactic în chestiune, despre care nu se știe dacă este învățător sau învățătoare, a continuat să predea în mai 2021 timp de două zile după apariția primelor simptome, crezând inițial că este vorba de o alergie.

Cadrul didactic nu a purtat mască în timpul orelor de lectură în clasă, în pofida recomandărilor în vigoare în comitatul Marin, din San Francisco. În total, 12 elevi au contractat boala, mai ales cei 8 așezați în primele rânduri. Alți 6 elevi de la alte clase au fost infectați.

Toți elevii aveau sub 12 ani, o categorie neeligibilă la vaccinare. Au fost raportate și alte 8 cazuri, în rândul părinților sau fraților celor contagiați.

Ferestrele clasei erau deschise iar elevi purtau măști sanitare. Secvențierea virusului a arătat că toate cazurile au fost provocate de varianta Delta, însă niciun caz nu a necesitat spitalizare.

Directoarea CDC, Rochelle Walensky, a regretat vineri în cadrul unei conferințe de presă faptul că numeroase școli au ales să nu pună în aplicare măsuri precum purtarea obligatorie a măștilor sanitare în spațiile interioare.

Potrivit unui studiu realizat în comitatul Los Angeles, cel mai populat din SUA, rata de infectare cu COVID-19 în rândul copiilor și adolescenților prezenți la cursuri în timpul vârfului epidemiologic din iarnă a fost de 3,4 ori mai mare decât în restul populației locale.

Autoritățile comitatului impun școlilor o serie de măsuri, precum purtarea obligatorie a măștilor sanitare în spațiile interioare și respectarea distanțării fizice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,14 m/s
Sat
2
Sun
0
Mon
-0
Tue
0
Wed
-0
Arhivă Radio Chișinău