Un înotător, atacat de ''cea mai furioasă caracatiță'' în zona unei plaje din Australia

  • 01 Aprilie 2021 15:30
Un înotător, atacat de ''cea mai furioasă caracatiță'' în zona unei plaje din Australia

O baie în apropierea unei plaje din statul Western Australia a avut ca urmare o ''biciuire'' dureroasă din partea unei caracatițe, iar o înregistrare video în care a fost surprinsă confruntarea a devenit virală, relatează joi Reuters.

Geologul și autorul Lance Karlson tocmai se pregătea să înoate în apropierea stațiunii în care era cazat împreună cu familia, în Golful Geographe de pe coasta de sud-vest a Australiei, când a observat ieșind din apă ceea ce a crezut că este coada unei pisici de mare care ataca un pescăruș.

După ce s-a apropiat împreună cu fiica sa în vârstă de doi ani, el a descoperit că era vorba despre o caracatiță și a început să o filmeze.

Caracatița, aflată în apele de mică adâncime, l-a atacat brusc pe Karlson cu tentaculele, după cum se poate vedea în imaginile surprinse de el.

''Caracatița s-a năpustit asupra noastră, ceea ce a fost un adevărat șoc'', a povestit Karlson într-un comentariu transmis Reuters prin e-mail.

După ce a instalat pe plajă un cort pentru protecție solară pentru familia sa, Karlston și-a pus ochelarii de înot și a intrat singur în apă pentru a explora mai multe carapace de crab despre care bănuia că fuseseră lăsate în urmă de viețuitoare marine dispărute.

În timp ce înota, a simțit o senzație de biciuire pe mână, urmată de altele, mai intense, pe gât și în zona superioară a spatelui.

''Ochelarii mi s-au aburit, apa s-a tulburat dintr-o dată și-mi aduc aminte că am fost șocat și confuz'', a adăugat el în e-mail.

Karlson a povestit că s-a grăbit să revină la mal unde a constatat că avea urme de la tentacule pe mână, gât și spate. Pentru că nu a avut la îndemână oțet, tratamentul lui obișnuit împotriva usturimii provocate de viețuitoare acvatice, a turnat cola pe zonele afectate, ceea ce i-a ameliorat senzația neplăcută.

Înregistrarea video postată de Karlson, însoțită de comentariul ''Cea mai furioasă caracatiță din Golful Geographe!'' a fost distribuită pe scară largă.

Karlson a declarat că a resimțit reținere, dar nu și animozitate față de animal. ''Era în mod clar domeniul caracatiței'' a spus el. ''Mă tem că oamenii vor vedea caracatițele într-o lumină diferită. Sunt creaturi uimitoare, evident capabile de emoții puternice (la fel ca și noi)!'', a adăugat el.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău