Un inginer-șef de la „Apele Moldovei” amendat cu 70 de mii de lei

  • 20 Mai 2017 01:33
Un inginer-șef de la „Apele Moldovei” amendat cu 70 de mii de lei

Un inginer-șef din cadrul Agenției „Apele Moldovei”, învinuit de corupere pasivă, a recuperat prejudiciul provocat statului, în valoare de 45 de mii de lei.

Recent, acesta a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de probă de cinci ani. Pe lângă cei 45 de mii de lei, fostul inginer va trebui să plătească și o amendă de 70 de mii de lei și nu va avea dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de cinci, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, în perioada iulie-septembrie 2015, inginerul a estorcat de la un agent economic 200 de mii de lei, pentru vânzarea la un preț avantajos a bunurilor aflate la balanța întreprinderii, în lipsa organizării unei licitații. Este vorba despre plăci și țevi de metal și beton armat. Astfel, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 45 de mii de lei.

Atât la etapa de urmărire penală, cât și la examinarea cauzei în instanța de judecată inculpatul și-a recunoscut vina și a recuperat prejudiciul cauzat prin infracțiune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău