Un incendiu de vegetație din Franța a provocat pene de curent în Spania și Portugalia

  • 25 Iulie 2021 11:48
Un incendiu de vegetație din Franța a provocat pene de curent în Spania și Portugalia

Un incendiu care s-a răspândit pe circa 500 de hectare de vegetație, sâmbătă, în zona muntelui Alaric din sud-vestul Franței, a provocat pene de curent, timp de aproape o oră, în mai multe regiuni din Spania și Portugalia, conform unui comunicat emis de Rețeaua franceză de transport a energiei electrice (RTE), informează agențiile AFP și DPA.

"Din cauza incendiilor din Aude, linia electrică de înaltă tensiune (între Perpignan și vestul Narbonne) a fost afectată de un incident tehnic și a devenit nefuncțională în jurul orei 16:30", a notat RTE.

Fluxul de energie electrică a ajuns astfel pe linii din vestul Pirineilor, ceea ce a creat o suprasarcină care a provocat pene de curent în Franța.

Rețelele spaniole și portugheze au fost, de asemenea, afectate după ce "peninsula iberică a fost deconectată de la rețeaua de energie electrică europeană", potrivit RTE.

"Astfel, 2.350 MW de energie electrică au fost tăiați în Spania și aproximativ 1.000 MW în Portugalia", potrivit comunicatului, în care se precizează că "începând de la ora 17:30, majoritatea gospodăriilor spaniole și portugheze ar putea fi progresiv realimentate".

Rețeaua spaniolă de transport a energiei electrice (REE) a anunțat într-un mesaj publicat pe Twitter că funcționarea liniei de înaltă tensiune a fost oprită, ca măsură de precauție

În Franța, peste 100.000 de gospodării din sud-vestul țării au fost afectate.

În Catalonia, circa 146.000 de gospodării și sedii comerciale au rămas fără energie electrică, a anunțat pe Twitter Apărarea Civilă.

Pene de curent au fost înregistrate în mai multe zone din Spania, inclusiv în regiunea Madrid, Andaluzia, Extremadura, Aragon și Navarra, potrivit publicației La Vanguardia. Alimentarea cu energie electrică a fost reluată aproximativ o oră mai târziu.

Sute de pompieri au intervenit pentru limitarea răspândirii flăcărilor, ajutați de mai multe aeronave pentru stingerea incendiilor. Nu au fost raportate victime.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău