Un important om de afaceri maltez, arestat în ancheta privind asasinarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia

  • 20 Noiembrie 2019 18:01
Un important om de afaceri maltez, arestat în ancheta privind asasinarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia

Poliția malteză l-a arestat miercuri pe unul din cei mai importanți oameni de afaceri din țară, în legătură cu ancheta privind asasinarea jurnalistei de investigații Daphne Caruana Galizia, transmite Agerpres.

Omul de afaceri Yorgen Fenech a fost reținut după ce poliția i-a interceptat iahtul în largul insulei, în Mediterana, încercând să părăsească teritoriul țării.

Prim-ministrul maltez Joseph Muscat a confirmat marți arestarea unui bărbat suspectat că a acționat ca intermediar în cazul asasinării jurnalistei Daphne Caruana Galizia în octombrie 2017.

Muscat a declarat că suspectul ar putea fi grațiat dacă va oferi informații ce vor conduce la inculparea celui care a orchestrat asasinatul.

Fenech este director și coproprietar al unui grup de afaceri care a obținut în 2013 o importantă concesiune energetică din partea guvernului maltez pentru a construi o centrală pe bază de gaz pe insulă.

Iahtul său de lux Gio a plecat miercuri din portul Portomaso, situat la 8 km nord de La Valletta, cu puțin înaintea zorilor. Poliția a interceptat rapid ambarcațiunea și a obligat-o să revină în port.

Jurnalista de investigații Daphne Caruana Galizia, în vârstă de 53 de ani, care demascase numeroase cazuri de spălare de bani și corupție în Malta, a fost ucisă la 16 octombrie 2017 cu ajutorul unei încărcături explozive plasate sub automobilul său.

sursa: digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău