Un important lider ISIS a fost ucis

  • 31 August 2016 18:18
Un important lider ISIS a fost ucis

Gruparea militantă Statul Islamic (SI) a anunțat că unul din importanții ei lideri, purtătorul de cuvânt Abu Muhammad al-Adnani, a fost ucis în Siria.

Un oficial american din domeniul apărării a declarat postului BBC că rezultatele unei lovituri aeriene care a avut loc marți în al-Bab, la nord-est de Aleppo, sunt încă evaluate. Adnani era responsabil atât de operațiunile externe, cât și de propagandă.

Într-un comunicat distribuit de susținători ai grupării, agenția Amaq News a informat că Abu Muhammad al-Adnani a murit în provincia Aleppo. În comunicat nu se precizează cum a fost ucis Adnani, pe al cărui cap Statele Unite puseseră o recompensă de cinci milioane de dolari.

Însă un oficial american din domeniul apărării a declarat că o lovitură aeriană lansată marți de forțele coaliției condusă de Statele Unite a vizat un "important lider" al SI în al-Bab din provincia Aleppo. Unul din membri fondatori ai grupării, Abu Muhammad al-Adnani s-a aflat în spatele unor atacuri care au avut loc în Europa și în alte părți ale lumii, transmite Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău