Un hotel pentru pisici, inaugurat în Irak

  • 29 Martie 2018 17:37
Un hotel pentru pisici, inaugurat în Irak

Un hotel pentru pisici, cea mai recentă inițiativă insolită din Basra, a fost inaugurat de curând în acest oraș din sudul Irakului, informează AFP. 

Cu mișcări lente, o pisică cu blana lungă și deasă din rasa Angora turcească, se cuibărește în brațele lui Mehdi Fadel, un tânăr irakian în vârstă de 23 de ani. Felina, al cărei nume este Bella, și-a regăsit astfel stăpânul după un scurt sejur petrecut într-un hotel pentru pisici din orașul Basra.

Studentul Mehdi Fadel a descoperit pe Facebook 4Cars Pet Hotel, un spațiu amenajat de un student la facultatea de medicină veterinară deasupra unei clinici pentru animale de companie din acest oraș situat pe coasta sudică irakiană. 

'Ideea mi-a plăcut, pentru că eu călătoresc adeseori cu familia mea și ne confruntăm mereu cu problema găsirii unui loc unde să ne lăsăm pisica', a relatat Mehdi pentru AFP. 

Ideea inaugurării acestui hotel pentru feline aparține lui Ahmed Taher, un student de 24 de ani la medicină veterinară.

'În timpul sejurului petrecut aici de Bella, am primit cu regularitate informații (despre ea) și fotografii pe WhatsApp', relatează Mehdi.

În prezent, în 4Cats Pet Hotel sunt cazați trei oaspeți: două pisici din rasa Angora cu blana albă și un motan roșcovan cu blana tigrată. Felinele par relaxate, dormitează pe paturi și se cațără în copaci. 

Hotelul irakian, care deține două încăperi de mari dimensiuni, propune sejururi - cu servicii de îngrijiri medicale, toaletare și alimente speciale - la tarife despre care Ahmed Taher spune că sunt adaptate în funcție de fiecare client.

'În societatea noastră, puțini oameni pot să consacre mulți bani pentru astfel de chestiuni', spune el. 'Cerem între 5.000 și 7.000 de dinari pe zi, în funcție de durata sejurului, adică între patru și șase dolari. Pentru anumiți clienți, acest tarif poate să scadă până la 2.500-3.000 de dinari', a adăugat inițiatorul proiectului.

În Basra, capitala celei mai bogate în petrol provincii a Irakului, dar care este și una dintre cele mai slab dotate prin prisma infrastructurilor, tarifele practicate de 4Cats Pet Hotel sunt departe de sutele de euro pe care le achită stăpânii de animale de companie din Europa.

În plus, irakienii au mai puține animale domestice decât europenii.

În Basra, ideea înființării unui hotel pentru pisici a uimit multă lume, afirmă Mohammed Jassem, medicul veterinar care lucrează în clinica amenajată la parterul clădirii. 

'Însă după ce oamenii au văzut hotelul nostru pe rețelele de socializare, au apreciat ideea și ne-au încredințat animalele lor în timp ce plecau în vacanță sau pentru îngrijiri medicale, pentru ca ele să rămână sub supraveghere în clinica noastră', a explicat același medic pentru AFP.

Ahmed Taher are și alte planuri și proiecte. 'În viitor, sperăm să primim aici și câini, apoi și păsări', a precizat tânărul antreprenor irakian.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău