Un grup de viitori polițiști de frontieră în vizită la IGPF

  • 07 Decembrie 2022 16:15
Un grup de viitori polițiști de frontieră în vizită la IGPF

Poliția de frontieră continuă șirul de activități informative despre importanța și rigorile activității în domeniul supravegherii și controlului frontierei, cu tânăra generație. Ieri, 6 decembrie 2022, 12 studenți ai cursului II, care-și fac studiile de specialitate în domeniul Securitatea Frontierei din cadrul Academiei “Ștefan cel Mare” a MAI, au fost în vizită de studiu la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Potrivit poliției de Frontieră a R. Moldova, specialiștii din cadrul Secției dezvoltare profesională le-au vorbit studenților despre ultimele schimbări și realizări în Poliția de Frontieră, urmare a implementării reformelor, dotării și modernizării instituției la nivelul standardelor europene, precum și despre Misiunea comună Poliția de Frontieră – FRONTEX.

În cadrul întâlnirii, fiind prezent șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a reiterat obiectivul primordial al instituției de dezvoltare continuă a managementului frontierei de stat prin angajarea unui personal bine pregătit, responsabil, integru și devotat profesiei.  În acest sens, nu a ezitat să menționeze despre situația de la frontiera de stat de la începutul războiului din Ucraina.

,,Din 24 februarie polițiștii de frontieră asigură nu doar securitatea cetățenilor Republicii Moldova, dar și ai celor din UE. Astfel, Poliția de Frontieră are nevoie de angajați bine pregătiți și dedicați misiunilor cu multă seriozitate. Dragi viitori colegi vă îndemn să acumulați cât mai multe cunoștințe și să prezentați interes față de toată informația pusă la dispoziție de profesori, pentru că viitorul Poliției de Frontieră depinde de voi și am încredere totală că veți aduce plus valoare instituției și veți tinde spre o continuă dezvoltare instituțională”, a menționat șeful IGPF.

Totodată, viitorii polițiști și polițiste de frontieră au fost familiarizați cu structura IGPF, atribuțiile și competențele în asigurarea securității frontaliere și echipamentul tehnic special de control și supraveghere. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău