Un grup de senatori din Parlamentul României se va afla în vizită de lucru la Chișinău

  • 07 Februarie 2022 15:02
Un grup de senatori din Parlamentul României se va afla în vizită de lucru la Chișinău

În perioada 9 -11 februarie, un grup de senatori din Parlamentul României va efectua o vizită de lucru la Chișinău, a anunțat deputata PAS Veronica Roșca, președinta grupului parlamentar de prietenie cu România. Din delegație vor face parte și vicepreședintele Senatului, c și membrii Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României.

Joi, 10 februarie, în premieră, va avea loc ședința comună a Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova și Comisia juridică, de numiri, disciplină,  imunități și validări a Senatului României.

În cadrul vizitei delegației din România, vor avea loc o serie de întrevederi bilaterale: președintele Parlamentului Igor Grosu se va întâlni cu vicepreședintele Senatului României și cu președinta Comisiei juridice din Parlamentului României, Laura-Iuliana Scântei. De asemenea, vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi se va întâlni cu omologul său, Robert-Marius Cazanciuc.

În acest context, amintim că vinerea aceasta, va avea loc ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României, care se va desfășura, în premieră, la Chișinău. Vor fi semnate o serie de acorduri și protocoale de colaborare de importanță strategică:

-Acordul privind asistența financiară nerambursabilă în valoare de 100 milioane euro

-Anularea tarifelor de roaming între cele două țări

-Acordul privind construirea unui pod peste Prut, la Ungheni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău