Un grup de părinți protestează și cer condiții decente pentru copii la grădinițe

  • 23 Octombrie 2017 10:12
Un grup de părinți protestează și cer condiții decente pentru copii la grădinițe

Un grup de părinți au pichetat luni, 23 octombrie, sediul primăriei Capitalei, cerând condiții igienice decente pentru copii în grădinițe. Potrivit conducătoarei asociației „Părinți Solidari”, Ala Revenco, citată de IPN, grădinițele din Chișinău nu sunt asigurate cu săpun lichid și nici cu hârtie igienică. „Ni se spune că din bugetul Primăriei se alocă foarte puțini bani. Nu știm cum sunt utilizate fondurile, dar părinților li se spune să strângă bani pentru aceste produse”, a menționat Ala Revenco.

Ala Revenco mai spune că la sate părinții sunt obligați să dea câte 20 de lei pentru produsele de igienă în grădinițe, iar în capitală aceste sume ajung până la 400 de lei. „Părinții nu pot să nu participe la aceste colectări, fiindcă copiii nu au cu ce-și spăla mâinile, iar alți părinți le vor reproșa că ei cumpără săpun și pentru copiii lor”, a spus Ala Revenco.

Una din fondatoarele grupului „Părinți solidari”, Iulia Nazaria, a spus că organizația a dat startul unei campanii ce ține de igiena în grădinițe, pentru că este o problem generală. „Cu părere de rău, și chiar și în Chișinău există băi, WC-uri care sunt într-o stare deplorabilă. Copiii au dreptul să aibă o baie decentă. Am venit cu niște hârtie igienică. Dacă tot ne ducem cu săpunul și cu hârtia igienică la grădiniță, dam decis să le aducem și la Primărie. Sperăm că aleșii locali vor pune această problemă pe agendă”, a menționat Iulia Nazaria.

Potrivit organizatorilor manifestației, suma necesară pentru rezolvarea problemelor legate de igiena în grădinițe este de 7 milioane de lei. După acțiunea de la Primărie, părinții s-au îndreptat și la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, și la Direcția generală educație, tineret și sport, pentru a transmite același mesaje autorităților.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău