Un grup de nave ruse au început o supraveghere permanentă a distrugătorului SUA în Marea Neagră

  • 20 Februarie 2019 10:46
Un grup de nave ruse au început o supraveghere permanentă a distrugătorului SUA în Marea Neagră

Un grup de nave din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră, între care corveta 'Orehovo-Zuevo' și nava de recunoaștere 'Ivan Hurs', a început marți o misiune de supraveghere neîntreruptă a distrugătorului american USS Donald Cook, care a intrat în apele Mării Negre, informează agenția de presă oficială rusă TASS, citând surse din cadrul Ministerului rus al Apărării, comunică AGERPRES.

„Distrugătorul Donald Cook al marinei SUA a intrat la 19 februarie, în jurul orei 17:00 (ora Moscovei) în apele Mării Negre. Forțe și mijloace desemnate din cadrul Flotei Mării Negre au organizat monitorizarea continuă a distrugătorului american. Acțiunile acestuia sunt monitorizate direct de către corveta cu rachete Orehovo-Zuevo și nava de recunoaștere Ivan Hurs', se menționează într-un comunicat al Centrului de presă al ministerului.

Serviciul de presă al Flotei a 6-a americane anunțase anterior că distrugătorul Donald Cook se îndreaptă spre Marea Neagră prin strâmtoarea Dardanele pentru operațiuni de asigurare a securității și de consolidare a stabilității regionale, creșterii gradului de pregătire de luptă și a capacităților navale cu aliații și partenerii NATO din regiune. Marina SUA nu a specificat destinația exactă a distrugătorului Donald Cook, cu baza în portul spaniol Rota. Acesta se află pentru a doua oară în Marea Neagră de la începutul acestui an.

În același timp, agenția de presă ucraineană (oficial) Ukrinform, citând portalul turc Gunes, a comunicat că două nave ale Grupării Navale Permanente a NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two /SNMCMG2/) - nava amiral germană FGS Werra (A514) și dragorul turc Akcakoca - au intrat marți în Marea Neagră.

Potrivit Ministerului german al Apărării, în cursul acestei deplasări, programată cu mult timp în urmă, nava FGS Werra va vizita porturile bulgare Burgas și Varna.

Germania a preluat conducerea prin rotație a SNMCMG2 la 1 ianuarie, în frunte cu comandantul Martin Schwarz. În componența grupului SNMCMG2 care se va afla în următoarele săptămâni în Marea Neagră pentru misiuni privind asigurarea securității pe flancul estic al NATO fac parte și un dragor român și unul bulgar, conform Ukrinform. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău