Un grup de funcționari ai instituției parlamentare au primit distincții din partea Președintelui Parlamentului cu ocazia Zilei profesionale

  • 23 Iunie 2023 16:50
Un grup de funcționari ai instituției parlamentare au primit distincții din partea Președintelui Parlamentului cu ocazia Zilei profesionale

În grup de angajați din Secretariatul Parlamentului au primit distincții din partea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu ocazia Zilei funcționarului public, marcată astăzi. Diplomele Parlamentului Republicii Moldova au fost conferite funcționarilor în semn de apreciere și recunoștință pentru profesionalism, rezultate performante în activitate și devotament în serviciul public. În cadrul unei ceremonii festive, funcționarii publici au fost felicitați de conducerea Parlamentului, care le-au transmis mesaje de considerație pentru angajamentul și dedicația în promovarea interesului public, transmite Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

„Vă mulțumesc pentru tot ce faceți, pentru toată dedicația dumneavoastră. Finalitățile pe care noi le asigurăm prin decizii politice nu ar fi posibile fără munca dumneavoastră asiduă și foarte importantă. La mulți ani, multă perseverență și succes”, a fost mesajul șefului legislativului.

De asemenea, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a remarcat că astăzi se împlinește un an de la obținerea statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană, iar munca funcționarilor în acest context este de o mare responsabilitate. „De un an lucrurile se mișcă cu o viteză pe care noi nu ne-am închipuit-o, iar ca să ținem pasul, este nevoie de multă muncă. Până la sfârșitul acestui an trebuie să facem tot posibilul să obținem deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Un rol important în acest proces îl aveți și dumneavoastră, funcționarii publici, de aceea vă rog să ne ajutăm reciproc în acest parcurs foarte important”, a menționat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

La rândul său, Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, și-a exprimat aprecierea față de munca funcționarilor publici, de angajamentul și profesionalismul demonstrate în îndeplinirea atribuțiilor. „Vă aduc sincere mulțumiri pentru munca și dedicația dumneavoastră. Succesul activității instituției parlamentare depinde de efortul și contribuția fiecăruia dintre noi în funcția pe care o deține, precum și de dedicația în servirea intereselor cetățenilor”, a menționat Secretarul general.

Ziua funcționarului public a fost marcată la Parlament, în acest an, în haine naționale.

În cadrul Secretariatului Parlamentului activează 188 de funcționari publici, dintre care circa 70 % sunt femei. 26 de funcționari dețin funcții de conducere, iar 162 de angajați sunt funcționari publici de execuție. Vârsta medie a funcționarilor publici la Parlament este de 48 de ani.

În Republica Moldova, Ziua funcționarului public este sărbătorită anual din 2012. La nivel mondial, Ziua internațională a serviciului public, marcată pe data de 23 iunie, a fost instituită de Organizația Națiunilor Unite în 2003.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău