Un grup de 70 de soldați ucraineni se află în Germania pentru a fi instruiți să folosească sistemul Patriot

  • 02 Februarie 12:14
Un grup de 70 de soldați ucraineni se află în Germania pentru a fi instruiți să folosească sistemul Patriot

În total 70 de soldați ucraineni au sosit în Germania pentru a fi instruiți să folosească sistemul de apărare antiaeriană Patriot, pe care Berlinul urmează să-l pună la dispoziția Ucrainei pentru a o ajuta să contracareze atacurile aeriene ruse, relatează Agerpres.

Grupul de militari a aterizat în Germania marți și antrenamentul urma să înceapă joi, a aflat dpa de la surse de securitate din Berlin.

Guvernul german a acceptat luna trecută, după consultări cu Statele Unite, să transfere un sistem de apărare antiaeriană Patriot în Ucraina pentru a o susține să se apere de atacurile ruse.

În același timp, unitățile Patriot desfășurate în Polonia, care are graniță comună cu Ucraina, sunt în stare de "pregătire operațională inițială", au raportat miercuri responsabilii militari.

După căderea unor rachete pe teritoriul Poloniei, în noiembrie 2022, ministrul german al apărării în funcție atunci, Christine Lambrecht, și omologul său polonez Mariusz Blaszczak au convenit să desfășoare în Polonia trei sisteme de apărare antirachetă Patriot germane. Totodată, din 16 ianuarie au fost staționați în Polonia militari germani pentru a asigura securitatea livrării acestor sisteme.

Scopul misiunii este de a apăra spațiul aerian al NATO, precum și teritoriul polonez și infrastructura și populația țării. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:2,57 m/s
Fri
20
Sat
22
Sun
22
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău