Un grup bipartizan de senatori din Congresul SUA cer guvernului să excludă Huawei de pe piața energiei solare

  • 25 Februarie 2019 20:05
 Un grup bipartizan de senatori din Congresul SUA cer guvernului să excludă Huawei de pe piața energiei solare

Un grup bipartizan de senatori din Congresul Statelor Unite au îndemnat luni guvernul SUA să blocheze compania chineză Huawei Technologies Co Ltd în a mai livra generatoare de energie solară pe piața americană.

Cei 11 senatori au solicitat Departamentului pentru securitate națională și Departamentului energiei să împiedică Huawei să livreze invertoare solare, care convertesc energia solară în energie electrică utilizată de companiile de rețelele electrice din SUA.

"Atât sistemele fotovoltaice de mari dimensiuni, cât și cele utilizate de consumatori casnici, școli și instituții sunt deopotrivă vulnerabile la atacuri cibernetice. Guvernul nostru federal ar trebui să ia în considerare o interdicție a utilizării invertoarelor Huawei în SUA", au declarat cei 11 senatori într-o scrisoare semnată de republicanii John Cornyn, Richard Burr, James Risch, Marco Rubio, Tom Cotton, Susan Collins, Bem Sasse, Mitt Romney și democrații Mark Warner, Dianne Feinstein și independentul Angus King.

Huawei a intrat relativ recent pe piața americană, dar a dezvoltat o nouă generație de invertoare solare ieftine, care sunt capabile să convertească, să gestioneze și să monitorizeze energia produsă de panourile solare pentru consumatorii casnici.

Autoritățile americane au acuzat Huawei de spionaj și au decis să o excludă de pe lista furnizorilor de echipamente precum routere și întrerupătoare pentru companiile americane de telecomunicații. 

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău