Un gigant producător de tutun vrea să renunțe complet, treptat, la producția de țigări clasice

  • 10 Iulie 2018 12:48
Un gigant producător de tutun vrea să renunțe complet, treptat, la producția de țigări clasice

Producătorul de țigarete Philip Morris International vrea ca, în timp, să renunțe la producția țigărilor clasice și le recomandă fumătorilor să folosească în locul acestora opțiuni mai puțin riscante, de exemplu țigările electronice sau dispozitive care încălzesc tutunul comparativ cu fumul de țigară inhalat, cum este și iQOS, a declarat, pentru News.ro, vicepreședintele responsabil cu comunicarea publică și științifică al Philip Morris International, Moira Gilchrist.

Vrem ca, în timp, să renunțăm complet la producția țigărilor clasice și ca fumătorii să folosească produse mai puțin riscante. Pentru că ne dorim ca fumătorii să opteze pentru variante mai puțin periculoase pentru ei. Avem deja drept exemplu Japonia, unde un procent foarte mare de fumători a renunțat la țigările clasice”, a declarat vicepreședintele responsabil cu comunicarea publică și științifică al Philip Morris International, Moira Gilchrist, pentru News.ro.

Aceasta spune că, de exemplu în Marea Britanie, numărul fumătorilor care optează pentru țigări electronice sau tutun încălzit în locul celor clasice a crescut.

Moira Gilchrist subliniază că în prezent miliarde de oameni din întreaga lume fumează.

„Este foarte important să le comunicăm fumătorilor că au și variante mai bune, mai puțin dăunătoare. Nu cerem să ni se permită reclame și la TV, dar solicităm să le putem comunica fumătorilor că au și aceste variante, de exemplu țigările electronice sau produsele din tutun încălzit. Studiile științifice efectuate arată că acestea din urmă sunt oricând o variantă mai bună decât țigaretele clasice”, spune ea.

La rândul său, reprezentantul Universității din Louisville, SUA, Brad Rodu, profesor de medicină de origine română, spune că unui fumător îi este extrem de dificil să renunțe la fumat.

„În fiecare an, circa 5% dintre fumătorii renunță la fumat. Dar uneori ei renunță și apoi se apucă iar. Dar este extrem de greu să renunțe definitv la fumat. Soluția pentru aceștia care nu pot renunța este să aleagă produse care nu ard tutunul. Nicotina crează dependență la fel ca și cafeina. Fumatul este cel care ucide. Însă fumătorii pot trece la țigări electronice sau la produse care încălzesc tutunul”, a declarat profesorul Brad Rodu pentru News.ro. 

Sursa: new.ro

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău