Un general nord-coreean și Ivanka Trump, printre participanții la festivitatea de încheiere a Jocurilor Olimpice

  • 22 Februarie 2018 19:47
Un general nord-coreean și Ivanka Trump, printre participanții la festivitatea de încheiere a Jocurilor Olimpice

Kim Yong Chol, un important lider militar de la Phenian, despre care se crede că ar fi ordonat scufundarea unei corvete sud-coreene în 2010, va conduce delegația Coreei de Nord la festivitatea de încheiere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, informează site-ul postului France 24.

Coreea de Nord va trimite o delegație de opt persoane cu ocazia ceremoniei de încheiere a Jocurilor Olimpice de Iarnă, aceasta urmând să fie condusă de Kim Yong Chol, care se ocupă de relațiile inter-coreene în cadrul Partidului Muncitorilor din Coreea, a transmis Ministerul Unității de la Seul.

Generalul se află pe lista persoanelor vizate de sancțiunile impuse în mod unilateral de Coreea de Sud, însă nu este vizat și de măsurile adoptate de Consiliul de Securitate ONU.

Se crede că oficialul nord-coreean a fost la un moment dat coordonatorul operațiunilor de spionaj ale Phenianului și ar fi ordonat scufundarea corvetei sud-coreene Cheonan în anul 2010, incident soldat cu decesul a 46 de militari. Phenianul însă a negat că ar fi scufundat nava.

La ceremonie va participa și Ivanka Trump, fiica cea mare a președintelui SUA, Donald Trump, care va conduce delegația americană, a anunțat Casa Albă.

Administrația prezidențială de la Seul a transmis că Ivanka Trump urmează să participe vineri la o cină găzduită de președintele sud-coreean Moon Jae-in.

Cu ocazia ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la PyeongChang, vicepreședintele american Mike Pence ar fi trebuit să participe la o întâlnire cu oficialii nord-coreeni prezenți la eveniment, dar Phenianul a anulat întrevederea în ultima clipă. Pence ar fi trebuit să se întâlnească la PyeongChang cu Kim Yo Jong, sora cea mică a liderului nord-coreean Kim Jong-Un, și cu Kim Yong Nam, președintele prezidiului Adunării Supreme a Poporului din Coreea de Nord.

În timpul vizitei din Coreea de Sud, vicepreședintele SUA a condamnat încălcările drepturilor omului de către regimul de la Phenian și a anunțat "cele mai dure și mai agresive" sancțiuni împotriva Phenianului, pentru dezvoltarea programelor nucleare și cu rachete balistice.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău