Un general american critica dur țările NATO ale căror nave comerciale intră în porturile din Crimeea

  • 03 Martie 2019 10:09

Generalul american Ben Hodges, fostul comandant al Armatei SUA în Europa, califică drept incredibilă situația în care vasele comerciale ale unor state membre ale NATO intra în porturile din Crimeea, peninsula ucraineană aflata sub ocupație rusă.

Potrivit agenției UNN, Hodges a facut o declarație în acest sens în cadrul unei conferințe internaționale organizate la Odesa.

"Occidentul trebuie sa-și recupereze inițiativa. Eu am obosit să reactionez constant la ceea ce face Rusia. Trebuie sa luăm inițiativa și să îi forțăm (pe ruși - n.red.) să reacționeze la acțiunile noastre, pentru a combate agresiunea și expansiunea lor continună”, a remarcat fostul comandant al armatei americane în Europa.

"Este incredibil ca nave comerciale ale unor țări NATO, cum ar fi Turcia, intra in Sevastopol. În conditiile în care Ucraina a anunțat că aceste porturi sunt închise, cum putem noi, cei din țările NATO sau din alte țări, să intrăm în aceste porturi ca și cum acesta ar fi un lucru normal?", a mai adăugat Ben Hodges.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,7
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:2,06 m/s
Wed
12
Thu
13
Fri
17
Sat
20
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău