Un fotograf de origine română, desemnat marele câștigător al iPhone Photography Awards

  • 24 Iulie 17:17
Un fotograf de origine română, desemnat marele câștigător al iPhone Photography Awards

Fotograful Istvan Kerekes, născut la Târgu Mureș și stabilit în Ungaria, a fost desemnat câștigătorul celui mai important premiu al ediției din acest an a competiției iPhone Photography Awards (IPPA), conform ippawards.com și cnet.com.

Imaginile premiate în cadrul competiției IPPA reamintesc faptul că fotograful este mai important decât aparatul de fotografiat, în acest caz modelul de iPhone, cu care le realizează.

Istvan Kerekes, desemnat de IPPA marele câștigător al categoriei ''Fotograful anului'', a realizat imaginea premiată, intitulată ''Transylvanian Shepherds'', cu un telefon iPhone 7, potrivit unui comunicat publicat joi pe pagina de internet a competiției.

Începând din 2007, IPPA celebrează anual creativitatea fotografilor care folosesc un telefon iPhone pentru a surprinde imagini și acordă premii pentru cele mai bune fotografii alese de un juriu, înscrise în cele peste cincisprezece categorii.

Imaginile care ocupă primele locuri la cea mai importantă categorie a competiției,''Fotograful anului'', scot în evidență suferința, izolarea, speranța și frumusețea, potrivit surselor citate. Dintre miile de imagini care au fost surprinse cu un iPhone și înscrise în competiție, fotografia fotojurnalistului Istvan Kerekes, realizată în Târgu Mureș, scoate în evidență contrastul dintre pământul înghețat și lipsit de viață și doi păstori transilvăneni, care țin fiecare câte un miel.

Potrivit paginii de internet a fotografului, Istvan Kerekes s-a născut în 1977 în Târgu Mureș și din 2007 este stabilit în Ungaria. 


© Sharan Shetty/www.ippawards.com


Ceilalți trei fotografi premiați la aceeași categorie sunt: Sharan Shetty, din India, care a câștigat locul întâi cu fotografia ''Bonding'' (iPhone X), Dan Liu din China, aflat pe locul al doilea cu fotografia ''A Walk on Mars'' (iPhone 11 Pro Max) și Jeff Rayner din SUA, care a ocupat locul al treilea, cu fotografia ''Side-Walking on Air'' (iPhone X).

 

© Dan Liu /www.ippawards.com 

© Jeff Rayner/www.ippawards.com

Întreaga listă cu imaginile desemnate câștigătoare la toate categoriile poate fi consultată pe pagina de internet a competiției: https://www.ippawards.com/2021-winning-photographers

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,83
Cer fragmentat
Umiditate:54 %
Vint:4,47 m/s
Sun
19
Mon
15
Tue
13
Wed
13
Thu
14

Curs oficial BNM 25 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7452 -0.0000
USD 17.7044 -0.0000
RON 4.1909 -0.0000
UAH 0.6661 -0.0000
RUB 0.2434 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău