Un fost viceministru îi cere procurorului general Eduard Harunjen să demisioneze și anticipează un dosar penal pe numele acestuia

  • 07 Iulie 2019 16:37
Un fost viceministru îi cere procurorului general Eduard Harunjen să demisioneze și anticipează un dosar penal pe numele acestuia

Fostul viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iulian Groza, îl îndeamnă pe procurorul general Eduard Harujen să-și de-a demisia.

E suficient să constatăm lipsa acțiunilor Procuraturii Generale în investigarea fraudei bancare și tragerea la răspundere penală a tuturor celor responsabili și care au beneficiat de pe urma acesteia, pentru a cere demisia procurorului general, a scris Groza pe pagina sa de Facebook.

În opinia fostului viceministru, procurorul general Eduard Harunjen va trebui să răspundă  pentru inacțiuni care au dus la prejudicii deosebit de mari pentru Republica Moldova.

„Probabil, în curând, un coleg de-al Dvs. va porni urmărirea penală împotriva Dvs. și CSP-ul vă va înlătura temporar de la atribuțiile de Procuror General”, a subliniat el.

Iulian Groza mai spune că Eduard Harunjen a ajuns în funcția de Procuror General datorită unor circumstanțe politice de oportunitate.

„Numit în grabă de Președintele Timofti, la propunerea CSP-ului cu care la momentul respectiv erați într-un anumit conflict de interese prin virtutea funcțiilor deținute. Apropo, o bună parte din membrii căruia au devenit subalternii Dvs. Un fel de plată a datoriei ar spune mulți”, a comentat Iulian Groza.

Amintim că premierul Maia Sandu, precum și mai multe organizații neguvernamentale au cerut demisia procurorului general.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău